Blancolån kallas idag privatlån

Dagens privatlån var förut känt som blancolån. Namnet ändrades för att bli mer allmänt känt och lättare att marknadsföra för banker och kreditbolag. Det är det vanligaste lånet i Sverige för stora summor, utan att behöva använda någon säkerhet. Med säkerhet menas att föremålet du köper för dina lånade pengar ägs av banken tills du betalat av hela lånet. Detta är inget du behöver tänka på med ett privatlån.

Det används av varannan svensk för betalning av större summor – så som till exempel betalningen av en ny bil eller båt. Ett växande användningsområde för privatlån är till kontantinsatser vid tecknande av bolån. Då bostadspriserna bara fortsatt att öka så är det en del som finner att det är svårt att spara ihop till kontantinsatsen. I sådana situationer kan ett privatlån täcka hela eller delar av kontantinsatsen. En fördel med detta är att man inte behöver göra sig av med alla sina besparingar på en gång. På Kontantinsatsen.com kan man fördjupa sig lite mer i detta ämne.

Privatlånets process
Du kan ansöka om lånet direkt på nätet och du bestämmer själv belopp och återbetalningstid, du får sedan veta hur mycket lånet kommer att kosta dig och hur hög räntesatsen blir. Efter din ansökan får du svar inom 24 timmar och får då veta om lånet blivit beviljat eller inte. Blir lånet beviljat behöver du endast legitimera dig och sedan förs pengarna till kontot över inom ett par dagar. Väntetiden skiljer sig från ett snabblån och kan ta mellan ett par dagar till en vecka, beroende på hur lång tid din ansökan behöver hanteras och undersökas. Det är fortfarande ett smidigt alternativ när man snabbt vill låna och föra över stora summor pengar, särskilt utan säkerhet.

Privatlånets villkor
Till skillnad från sms-och snabblån, har privatlån en del fler punkter att uppfylla innan lånet kan beviljas. Kreditbolaget kollar upp ens inkomst, betalningsanmärkningar, kreditupplysningar från UC, att minsta ålder är uppnådd, samt de grundläggande lagstadgade villkoren. Med betalningsanmärkningar blir det betydligt svårare att få ett privatlån beviljat, och med skulder hos kronofogden blir det omöjligt. Ifall du har betalningsanmärkningar kan du få hjälp av en låneförmedlare, de fungerar som en mellanhand mellan dig och långivarna och kan ge dig flera erbjudanden med endast en låneansökan. Flera alternativ till låneförmedlare finns att hitta på nätet.

This entry was posted in fakta. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.