Förhandla ner din bolåneränta

Vill du omförhandla dina bolåneräntor så att du får mer pengar över till annat? Genom att förhandla kan du sänka kostnaden så mycket som mellan 8 000 till 10 000 kronor per år. Det är mycket pengar som man kan ha mycket annat roligt för. Börja med att ringa till olika banker eller beställ tid för personlig service och kontrollera hur mycket det skulle kosta om du för över ditt lån till dem istället. Det är inte konstigare än att du jämför mat i en matbutik för att sedan välja den som har lägsta priserna.

Var förberedd
När du ska förhandla dina lån är det bra om du övat och gått igenom dina argument för varför du ska omförhandla lånen. Det kanske inte är det smartaste att säga att du vill ha råd med en resa eller mer fredagsmys. Det är kanske bättre att säga att du försöker bygga upp en buffert för kommande tider eller göra olika investeringar i fonder eller aktier. Det är något som banker gillar att höra. Innan du kommer så långt kan det vara bra att du själv går igenom din ekonomi så att du inte ställs inför några överraskningar när du sitter på banken.

Har du till exempel ett hus med högt värde som du inte har så stort lån på sitter du i ett guldläge när du ska förhandla. Banken kommer med all säkerhet försöka få dig till helhetskund när de förhandlar med dig.

Några råd till dig
Ring olika banker och förhandla med var och en av dem. Du får koll på läget och tränar dig samtidigt i konsten att pruta. Men innan du gör det finns det några saker du behöver gå igenom och förbereda:

  • Gå igenom din ekonomi
  • Försök se hur din bostad står i förhållande till dina finanser och lån.
  • Träna och skriv ned bra argument när du ska förhandla
  • Träna och skriv ned vad du ska svara banken i sina argument
This entry was posted in fakta. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post. Both comments and trackbacks are currently closed.